cs

CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA

NOUTATI

> Sarbatori fericite!

Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă și Cupa României la Schi-Orientare: Succes Notabil pentru Clubul Sportiv Universitatea Craiova

14.01.2024
Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă și Cupa României la Schi-Orientare: Succes Notabil pentru Clubul Sportiv Universitatea Craiova

Într-un peisaj înzăpezit și în condiții meteorologice ideale pentru sporturile de iarnă, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a excelat în Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă și în Cupa României la Schi-Orientare, evenimente organizate de Federația Română de Orientare în perioada 13-14 ianuarie 2024.

Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă, desfășurat pe Valea Râșnoavei, zona ce cuprinde și pârtia de biatlon din Predeal, a fost o competiție vibrantă, unde sportivii au avut de ales între multiple rute pe harta de concurs. Temperaturile de aproximativ -6, -7 grade Celsius au oferit condiții ideale pentru competiție. Ștafeta mixtă a fost formată din două sportive și doi sportivi din cadrul aceluiași club, fiecare parcurgând două trasee, în ordinea sportivă-sportiv-sportivă-sportiv.

Reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Craiova s-au distins prin performanțe remarcabile, mulțumită pregătirii intense desfășurate cu o săptămână înainte pe pârtia de biatlon de la Harghita Băi. Aceste competiții au servit și ca o etapă de verificare înaintea Campionatelor Mondiale de Schi-Orientare pentru Juniori și Seniori, ce vor avea loc la Ramsau, Austria, între 21-27 ianuarie 2024.

În proba de sprint ștafetă mixtă, CS Universitatea Craiova a aliniat la startul seniorilor două ștafete, ambele reușind să urce pe podium. Echipa formată din Andra Anghel și Alexandru Blejdea a fost deosebit de performantă, detașându-se încă din primul schimb, în timp ce a doua echipă a clubului a menținut un ritm bun, cu șanse la medalii până la final. Rezultatele au adus clubului pozițiile unu și trei în clasament, în timp ce locul doi a fost ocupat de Clubul Sportiv ElectroSistem Baia Mare.

Cupa României la Schi-Orientare, desfășurată pe parcursul a două zile, a consolidat succesul clubului craiovean. Cristian Mirea a cucerit primul loc la categoria juniori II, Lucas Tamaș și Mihai Mirea au ocupat primele două locuri la tineret, iar Andra Anghel a triumfat la categoria senioare.

Aceste rezultate remarcabile subliniază talentul și dedicația sportivilor de la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, consolidând poziția clubului în peisajul sporturilor de iarnă din România.


CS Universitatea Craiova strălucește la Campionatele Naționale de Orientare 2023

03.10.2023
CS Universitatea Craiova strălucește la Campionatele Naționale de Orientare 2023

Sportivii de la CS Universitatea Craiova și-au arătat supremația la ultima reuniune a campionatelor Naționale de Orientare în alergare din 2023, care a inclus Campionatele Naționale de Noapte la Orientare și Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă. Evenimentul a fost găzduit în pitoreștile locuri ale Târgu Jiu și Mușetești, la sfârșitul săptămânii trecute.

La Mușetești, în data de 29 septembrie, Campionatul Național de noapte la Orientare a prezentat provocări considerabile pentru concurenți. Cu distanțe aeriene de 6,8 Km și o diferență de 145 m pentru senioare și 8,1 km cu o diferență de 165 m de nivel pentru seniori, sportivii de la CS Universitatea Craiova au strălucit. Tudorache Alexia a cucerit aurul la categoria junioare F18, în timp ce Andra Anghel a fost desemnată campioană națională la senioare. Alte medalii au fost adjudecate de Marinela Piringiu și Radu Mirea, care au obținut argintul, iar Veronica Minoiu și Daniel Barkasz s-au bucurat de bronz.

Duminică 01 octombrie, în inima Târgu Jiu, în zona stadionului și în Parcul Central Constantin Brâncuși, a avut loc proba de sprint ștafetă mixtă. Aceasta constă într-o echipă mixtă de un atlet și o atletă din același club, fiecare dintre ei concurând în două curse diferite de orientare, fiecare cu o lungime aeriană de 3-4 km. Echipa seniorilor de la CSU Craiova, formată din Andra Anghel și Alexandru Blejdea, a demonstrat o sincronizare și o tehnică de invidiat. Anghel a stabilit un ritm rapid și a asigurat un avans considerabil, pe care l-a extins în schimbul al treilea. Blejdea a menținut acest avans, asigurând victoria echipei. Echipa formată din George Minoiu, care a înregistrat cel mai bun timp al concursului pe schimbul trei, și Veronica Minoiu a adus un alt motiv de bucurie pentru CSU Craiova, obținând locul al III-lea. Juniorii de la CSU Craiova, reprezentați de Alexia Tudorache și Radu Mirea în ștafetă FM18, au adus acasă medaliile de argint după o cursă palpitantă, cu suspans păstrat până la ultima clipă.

Adresăm mulțumiri sincere clubului CS Universitatea Craiova pentru sprijinul continuu oferit sportivilor și pentru crearea unui mediu propice performanței la cel mai înalt nivel. Eforturile lor neîncetate contribuie la aceste realizări remarcabile pe plan național.


Campionatele Naționale de Orientare 2023

03.09.2023
Campionatele Naționale de Orientare 2023

Campionatele Naționale de Orientare 2023: CSU Craiova - 7 Medalii de Aur, Două de Argint și Trei de Bronz

Sportivii de la Clubul Universitatea Craiova au dominat, la seniori, Campionatele Naționale de Orientare din 2023, câștigând șase din cele 8 titluri de campion.

Între 31 august și 3 septembrie 2023, pădurile din apropierea localităților Finișel, Stolna și Florești, din județul Cluj, au fost gazda Campionatelor Naționale de Orientare. Evenimentul a inclus probe de ștafetă, medie distanță, lungă distanță și sprint, la care au participat 348 de sportivi. Arbitrii naționali din județul Cluj au menținut tradiția de câteva decenii, montând posturi de control în zone "verzi" cu alergabilitate și vizibilitate redusă, fapt ce a solicitat suplimentar psihic și cognitiv sportivii.

Rezultate Notabile:

Sportivii de la Clubul Sportiv Universitatea (CSU) Craiova au avut o prestație excepțională, dominând competiția și câștigând toate cele patru titluri de campion la senioare și două la seniori.

  • Început promițător. Proba de ștafetă, desfășurată în prima zi de concurs, a fost câștigată la senioare de Clubul Universitatea Craiova, prin efortul combinat al sportivelor Alexia Tudorache, Veronica Minoiu și Andra Anghel. Ștafeta de seniori, alcătuită din George Minoiu, Daniel Barkasz și Alexandru Blejdea, a obținut medaliile de argint, fiind învinși de Unirea Alba Iulia.
  • Succes continu. În proba de medie distanță, Andra Anghel și Alexandru Blejdea au alergat impresionant, confirmând așteptările și obținând titlurile de campion. Alexandru Blejdea a avut o performanță remarcabilă, câștigând cu o diferență de peste trei minute față de ocupanții locurilor doi și trei, Peter Divin (CS Ady Liceum Oradea) și Ionuț Zincă (CS Unirea Alba Iulia).
  • Provocare și recuperare. A treia zi de concurs a adus proba de lungă distanță, o cursă dificilă, cu 7200 metri aerian și 390 metri diferență de nivel pentru senioare și 10200 metri aerian și 510 metri diferență de nivel pentru seniori. Andra Anghel a câștigat detașat această probă, în timp ce Alexandru Blejdea, după o greșeală în primul post de control, a reușit să recupereze aproape trei minute pe parcursul cursei, însă a terminat pe locul doi, în urma câștigătorului Ionuț Zincă. La categoria F18, Alexia Tudorache a obținut titlul de campioană, iar la M18, Radu Mirea a obținut o medalie de bronz. Marinela Piringiu a urcat pe a treia treaptă a podiumului la senioare.
  • Sprint final. În proba de sprint, desfășurată la Florești, în ultima zi de concurs,  Andra Anghel și Alexandru Blejdea au continuat să domine și au obținut aurul la senioare, respectiv seniori. Alexia Tudorache (F18) și Radu Mirea (M18) au obținut medaliile de bronz în această probă.

Concluzie:

Campionatele Naționale de Orientare din 2023 au fost dominate de sportivii de la CSU Craiova, care au obținut victorii remarcabile în  categoriile seniori și senioare. Performanțele lor excepționale au confirmat încă o dată valoarea și determinarea acestor atleți, care au reprezentat cu mândrie clubul și orașul lor.


Sprijin pentru Performanță în Orientare la Campionatul Sud Est European

28.08.2023
Sprijin pentru Performanță în Orientare la Campionatul Sud Est European

O poveste de succes strălucește din Craiova, în orașul olimpic Sarajevo, unde Clubul Sportiv Universitatea, demonstrând angajamentul său față de excelență în sportul de performanță, a fost reprezentat de sportivii săi în cadrul Campionatului Sud Est European de Orientare (SEEOC) și Campionatului Sud Est European de Orientare Masters (SEEMOC).

În perioada 24-27 august, peste 550 de sportivi din 21 de țări, inclusiv 10 din regiunea sud-est europeană, s-au adunat în Sarajevo pentru a concura în cel mai important eveniment din zonă. Probele de sprint, lungă distanță, ștafetă și medie distanță au testat abilitățile și rezistența sportivilor, punându-i în fața unor provocări variate pe terenuri de orientare deosebit de exigente din punct de vedere fizic și tehnic.

Clubul Sportiv Universitatea Craiova s-a dovedit a fi o forță de necontestat în cadrul competiției, aducând glorie României prin performanțele sale remarcabile. Sportivii au obținut 8 medalii, ceea ce confirmă devotamentul față de sport și dedicarea pentru a atinge excelența.

Andra Anghel a strălucit în proba de lungă distanță la senioare, aducând acasă o medalie de aur. De asemenea, Alexia Tudorache a demonstrat că tânăra generație are potențial imens, câștigând medalia de aur în proba de ștafetă la junioare. Medaliile de argint au fost câștigate de Andra Anghel în proba de sprint la senioare și de Alexandru Blejdea în proba de lungă distanță la seniori. Performanța lui Alexia Tudorache a fost recompensată cu o prețioasă medalie de bronz în proba de medie distanță la junioare.

La SEEMOC, Veronica Minoiu a strălucit pe scenă, cucerind două medalii de aur în probele de sprint și medie distanță, precum și o medalie de argint în proba de lungă distanță.

Clasamentul pe națiuni a confirmat superioritatea României în competiție, cu un impresionant total de 2101 de puncte în SEEOC. Bulgaria și Turcia au urmat pe pozițiile a doua și a treia.

Pentru sprijinirea sportivilor săi și promovarea sportului de performanță, Clubul Sportiv Universitatea Craiova merită toate laudele. Performanțele extraordinare obținute în cadrul Campionatului Sud Est European de Orientare au ilustrat încă o dată că dedicarea și susținerea puternică pot duce la realizări remarcabile pe plan internațional.
 
Antrenor,
Emilian Minoiu

Clubul Sportiv Universitatea Craiova obține aur și argint la Campionatele Naționale pe echipe la Orientare

08.06.2023
Clubul Sportiv Universitatea Craiova obține aur și argint la Campionatele Naționale pe echipe la Orientare

În perioada 2-5 iunie, Parcul Natural Apuseni, la Padiș, a găzduit una dintre cele mai antrenante competiții de orientare. Sportivi extrem de talentați din întreaga țară s-au înfruntat într-o serie de curse care au testat atât viteza în alergare, cât și abilitățile de navigare. Clubul Sportiv Universitatea Craiova a reușit să obțină rezultate impresionante, adjudecându-și titlul de Campioană Națională la senioare și titlul de vicecampioană națională la seniori.

Competițiile de orientare presupun parcurgerea unor trasee complexe, în care sportivii aleargă cu precizie între punctele de control marcate pe hărți detaliate. Aceste trasee au alternat secțiuni între posturile de control și zone reprezentate de poieni, unde sportivii au alergat ca la cros, dar cu o mulțime de micro detalii de teren. Aceste detalii au impus prudență în alegerea variantelor de deplasare între posturile de control. De asemenea, au existat și zone mlăștinoase, caracterizate de o vizibilitate redusă datorată vegetației abundente, ceea ce a multiplicat riscul apariției erorilor de orientare. Această competiție a solicitat sportivii enorm din punct de vedere cognitiv și fizic.

Competiția a inclus probe de medie distanță și de lungă distanță, ambele fiind foarte tehnice. Chiar dacă probele de lungă distanță presupun o dificultate tehnică mai redusă decât cele de medie distanță, nivelul de dificultate tehnică a competiției a fost ridicat în ambele cazuri.

Clasamentul Campionatului Național pe echipe s-a realizat prin însumarea timpilor obținuți de cei mai buni doi sportivi din fiecare club. Echipele Clubului Sportiv Universitatea Craiova au obținut performanțe extraordinare, aducând acasă titlul de Campioană Națională la senioare prin Andra Anghel și Veronica Minoiu, în timp ce Mihai Țînțar și Daniel Barkasz au adus titlul de vicecampioni naționali la seniori. Aceste rezultate remarcabile atestă eforturile și abilitățile extraordinare ale sportivilor din cadrul clubului.

De remarcat că, prin pregătirea fizică necesară în orientarea de performanță, sportivul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Alexandru Blejdea, și-a demonstrat valoarea și s-a calificat în lotul României la atletism. Astăzi, el alergă în Campionatul Mondial de Alergare Montană care are loc la Innsbruck, într-o cursă de 42,5 km lungime, cu o diferență de nivel la urcare de 3132 m și o diferență de nivel la coborâre de 2719 m. Această competiție reprezintă o provocare extremă pentru Alexandru și este o oportunitate de a-și demonstra abilitățile și pregătirea în fața celor mai buni alergători montani din întreaga lume.

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a demonstrat încă o dată că este un nume de referință în lumea orientării. Performanțele lor impresionante în cadrul Campionatelor Naționale pe echipe la Orientare sunt o sursă de mândrie pentru Craiova și confirmă talentul și pregătirea excelentă a sportivilor. Îi urăm mult succes lui Alexandru Blejdea în Campionatul Mondial de Alergare Montană și suntem mândri să-l avem în echipa noastră!


Campionatele Naționale de Schi Orientare

28.02.2023
Campionatele Naționale de Schi Orientare

Săptămâna trecută, Stațiunea Izvoare (județul Maramureș) a găzduit Campionatele Naționale de Schi Orientare, cu patru probe: Lungă Distanță, Sprint, Medie Distanță și Ștafetă. În ciuda unui strat generos de zăpadă, care a impus o muncă titanică pentru amenajarea pârtiilor de schi fond, condițiile meteo au determinat topirea accentuată a zăpezii și organizatorii au decis să se desfășoare două competiții în fiecare zi.  Sportivii participanți la aceste finale au  combinat deplasarea pe schiurile de fond cu alergarea  pe anumite porțiuni cu zăpadă insuficientă.

În urma competiției, Secția de Orientare a CS Universitatea Craiova a obținut impresionantul bilanț de 5 medalii de aur, 4 de argint și 4 de bronz. Printre sportivii care au obținut aceste medalii se numără Andra Anghel, care a câștigat aurul la probele de Sprint și Medie Distanță la senioare, precum și bronzul la Lungă Distanță. Mihai Mirea a obținut aurul la proba de Medie Distanță la tineret și argintul la Lungă Distanță, în timp ce Cristian Andrei Mirea a obținut aurul la Lungă Distanță la juniori, argintul la Medie Distanță și bronzul la Sprint. Alexandru Blejdea a obținut două medalii de argint la seniori, la probele de Medie Distanță și Sprint, și bronzul la Lungă Distanță.

De asemenea, Ovidiu Muțiu, Mihai Mirea și Alexandru Blejdea au câștigat aurul în proba de Ștafetă la seniori, iar Veronica Minoiu și Ovidiu Muțiu au obținut aurul în toate probele la categoria masters.


CAMPIONATELE NAȚIONALE din 2023

11.01.2023
CAMPIONATELE NAȚIONALE din 2023

Cu gândul la CAMPIONATELE NAȚIONALE DE SCHI ORIENTARE din 2023 care ar fi trebuit să debuteze în 20 ianuarie,  sportivii din secția de orientare au efectuat în perioada 03-08 un cantonament  în stațiune Pamporovo din Bulgaria. Se pare că a fost singurul loc propice pregătirii pe schiuri de fond, aproape de Craiova. Prezentă la pregătire Andra Anghel, de departe cea mai bună sportivă a României, care nu a pierdut nicio competiție internă în 2022 și a obținut 14 medalii de aur se pregătește  să-și mențină invincibilitatea și în acest an competițional.  Alexandru Blejdea dorește să alerge la Campionatul Mondial de Alergare Montană, în cursa de 44,6 km cu 3132 m altitudine pozitivă, care va avea loc la Innsbruck în 7 iunie 2023.


Campionatul Sud Est European de senioare

30.08.2022
Campionatul Sud Est European de senioare

24 de  medalii obținute de secția de Orientare de la CS Universitatea Craiova la Campionatele Sud Est Europene(SEEOC) și Campionatele Naționale de Orientare, 23-28.08.2022- Sibiu, Rucăr, Drăguș și Sumerna (județul Brașov)

 

Peste 600 de sportivi din 25 de țari au luat startul în perioada 23 -28 august 2022 la suita de competiții de orientare, Campionatul Sud Est European, Grand Prix Romania, Campionatul Național și Cupa Victoria. Campionatele Naționale au cuprins probele de sprint, medie distanță(MD), lungă distanță(LD) și ștafetă. Campionatele Sud Est Europene au avut în plus, față de campionatele naționale, proba de ștafetă.

Secția de Orientare de la CS Universitatea Craiova a obținut 10 medalii în Campionatul Sud Est European ( trei medalii de aur, cinci de argint, doua de bronz) și 14 medalii în campionatul național (7 de aur, 4 de argint și 3 de bronz).

Sportivii care au contribuit la aceste rezultate sunt:

  • Andra Anghel - la senioare - trei medalii de aur(sprint, MD și LD) în Campionatul Național;

                                               - o medalie de aur(LD), doua de argint(MD și ștafetă) și una de bronz(sprint) în SEEOC;

 

  • Constantin Deaconescu la juniori M16 - două medalii de aur în Campionatul Național(sprint,  și LD);

                                               - doua medalii de aur(sprint și ștafetă),  și una de bronz(LD) în SEEOC;

 

  • Alexandru Blejdea - la seniori – o medalie  de aur(MD), una de argint (LD) și una de bronz(sprint) în Campionatul Național;

                                               - două medalii de argint(MD și ștafetă) și una de bronz(LD) în SEEOC;

 

  • Mihai Mirea - la juniori M18 – o medalie de argint(MD) în Campionatul Național;
  • Daniel Barkasz - la seniori – o medalie de bronz(MD) în Campionatul Național;
  • Veronica Minoiu - la senioare – o medalie de bronz(MD) în Campionatul Național;
  • Cristian Andrei Mirea - la juniori III – o medalie de aur(sprint) și două de argint (MD, LD) în Campionatul Național;

 

În Campionatul Sud Est European în clasamentul pe națiuni, Romania a ocupat primul loc

1 Romania 1566 puncte

2 Bulgaria 1476 puncte

3 Turcia 1223 puncte

4 Moldova 938 puncte

5 Serbia 935

6 Croația 556

Antrenor,

Emilian Minoiu

 

 

 

                                           

 


Campionatele Nationale de Orientare

24.01.2018
Campionatele Nationale de Orientare
Cu gandul la UNIVERSIADA DE IARNA - Krasnoyarsk 2019, sportivii de la CSU Craiova au
inceput sa mareasca volumul de antrenament specifice probelor de orientare-schi si acest fapt
a condus la rezultate foarte bune la Campionatele Nationale. Federatia Romana de Orientare
a organizat aceste campionate in pasul Bucin(perioada 18-21.02.2018) in conditii foarte
bune beneficiind de zapada din belsug. 

CSU Craiova nu pierde nicio medalie de aur.

10.10.2017
CSU Craiova nu pierde nicio medalie de aur.

In perioada 06-08.10.2017 s-au desfasurat in Muntii Zarandului, zona Casoaia si in Arad Campionatele Nationale la Orientare cu probele de Noapte si Sprint Stafeta Mixta pecum si Cupa Zarandului. Competitia de un inalt nivel tehnic s-a bucurat de o prezenta numeroasa a sportivilor atat din tara noastra cat si din Ungaria.


9 medalii de aur, 6 de argint si 3 de bronz obtinute de CSU Craiova la Campionatele Nationale de Orientare

03.09.2017
9 medalii de aur, 6 de argint si 3 de bronz obtinute de CSU Craiova la Campionatele Nationale de Orientare
9 medalii de aur, 6 de argint si 3 de bronz  obtinute de CSU Craiova la Campionatele Nationale de Orientare. Clubul Sportiv Universitatea Craiova a dominat clar in toate probele seniorilor si M20(tineret), unde a obtinut toate medaliile de aur si argint puse in joc
 
     Federația Română de Orientare în parteneriat cu Primăria Orașului Victoria și Clubul Sportiv Chimia Oraș Victoria a organizat, în perioada 31 august – 3 septembrie 2017, Campionatele Naționale  de Orientare în Alergare Individuale pentru Juniori, Tineret, Seniori și Masters, M+F și Ștafetă.
    Clubul Sportiv Universitatea Craiova a dominat clar in toate probele seniorilor si M20(tineret), unde a obtinut toate medaliile de aur si argint puse in joc.

Aur si Argint la Campionatul National pe Echipe la seniori, Aur la Echipe tineret si argint la senioare pentru CSU Craiova

30.04.2017
 Aur si Argint la Campionatul National pe Echipe la seniori, Aur la Echipe tineret si argint la senioare pentru CSU Craiova

Aur si Argint la Campionatul National pe Echipe la seniori, Aur la Echipe tineret si argint la senioare pentru CSU Craiova


BATAIE

30.08.2016
BATAIE

Sambata 20 august in apropiere de Baia Mare a avut loc Campionatul National de Orientare cu proba de stafeta si Campionatul National de Parc Oras etapa a 3-a.


DIN NOU PRINTRE CEI MAI BUNI

12.07.2016
DIN NOU PRINTRE CEI MAI BUNI

In Kopaonik, cea mai renumita statiune de schi a Serbiei cu o altitudine medie de 1800m si schi lifturi cu o capacitate de 32000 de schiori pe ora, se desfasoara in aceste zile competitia internationala de Orientare - Kopaonik Open- care a ajuns in acest an la editia a XV-a.


Competitaia internationala World Ranking XXVIII

22.02.2016
Competitaia internationala World Ranking XXVIII

Competitaia internationala World Ranking XXVIII


Campionatul National de orientare-ski

21.02.2016
Campionatul National de orientare-ski

18-21.02.2016


SURPRIZA LA CAPMIONATUL NATIONAL DE ORIENTARE: Ionut Zinca fara aur

16.09.2015
SURPRIZA LA CAPMIONATUL NATIONAL DE ORIENTARE: Ionut Zinca fara aur

 In perioada 11-13 septembrie, la Govora si Arsanca (judetul Valcea) s-a desfasurat Finala Campionatului National de Orientare cu probele de sprint, medie distanta si lunga distanta.


Orientaristul Ionut Zinca Campion Balcanic la Alergare Montana

15.08.2015
Orientaristul Ionut Zinca Campion Balcanic la Alergare Montana

Sambata 15 august la Busteni in organizarea Federatiei Romane de Atletism si a Primariei Busteni a avut loc Campionatul Balcanic de Alergare Montana.


Ambasadori ai Orientarii din Romania, Veronica Minoiu Medalie de bronz la Capioatele Mondiale Masters

27.07.2015
Ambasadori ai Orientarii din Romania, Veronica Minoiu Medalie de bronz la Capioatele Mondiale Masters

 Azi 27 iulie 2015, in Suedia - tara in care Orientarea este sport national- Veronica Minoiu s-a dovedit a fi un bun ambasador al Orientarii din Romania alergand foarte bine in finala probei de Sprint a Campionatului Mondial Masters


Craiova domina podiumul - WRE - CUPA ROMANIEI LA ORIENTARE

01.07.2015
Craiova domina podiumul - WRE - CUPA ROMANIEI LA ORIENTARE

In perioada 24 - 26 iunie la Cluj Napoca au avut loc competitiile internationale de orientare  Campionatul European de Tineret, Cupa Romaniei si Transilvania Open. La  Capionatul European de Tineret au participat 384 de sportivi si 86 de oficiali din 32 de tari. Alti 290 de sportivi au participat la Transilvania Open si Cupa Romaniei competitii ce au cuprins doua etape de ,,World Ranking Events".


8 medalii de aur si 5 de argint la Capionatele Nationale de Orientare-Schi

05.02.2015
8 medalii de aur si 5 de argint la Capionatele Nationale de Orientare-Schi

Sambata  31 ianuarie si  duminica 1 februarie au avut loc in statiunea Izvoare (jud Maramures) ultimele doua probe din cadrul Campionatelor Nationale de Oreientare-Schi: proba de stafeta si proba de lunga distanta.
      Cu evolutii foarte bune ale majoritatii sportivilor, stafetele de la CSU Craiova au obtinut medaliile de aur la senioare(Marinela Piringiu, Veronica Minoiu si Andra Anghel)


3 medalii de aur la CAMPIONATELE NATIONALE DE ORIENTARE-SCHI

31.01.2015
3 medalii de aur la CAMPIONATELE NATIONALE DE ORIENTARE-SCHI

 Vineri 29.01.2015 la Izvoare(Maramures) s-a desfasurat proba de medie distanta din cadrul Campionatelor Nationale de Orientare-Schi. Starea zapezii a fost asemanatoare cu cea de la proba de sprint si a permis sportivilor sa schieze in stilul liber aproape intrea cursa. 


CAMPIONATELE NATIONALE DE ORIENTARE-SCHI

30.01.2015
CAMPIONATELE NATIONALE DE ORIENTARE-SCHI

Joi 29 ianuarie s-au desfasurat in Izvoare(Maramures) Campionatele Nationale de Orientare-Schi proba de sprint. Zapada inghetata a permis sportivilor sa schieze atat pe variantele amenajate cat si in afara acestora ca la orientarea in alegare.  


,,Cupa Bulgariei la schi-orientare"

13.01.2015
,,Cupa Bulgariei la schi-orientare

In perioada 9-11.01.2015 s-a desfasurat competitia internationala ''Cupa Bulgariei la schi-orientare".


8 medalii de aur, una de argint si una de bronz pentru CSU Craiova la Capionatele Nationale de Orientare

24.09.2014
8 medalii de aur, una de argint si una de bronz pentru CSU Craiova la Capionatele Nationale de Orientare

In perioada 19-21 septembrie s-au desfasurat la Cluj Napoca Capionatele Nationale de Orientare cu probele de sprint, medie distanta si lunga distanta. 


CSU Craiova: 4 medalii de aur si 5 de argint la Capionatul Sud Est European de Orientare

02.09.2014
CSU Craiova: 4 medalii de aur si 5 de argint la Capionatul Sud Est European de Orientare

A patra editie a Campionatul Sud Est European de Orientare desfasurat in acest an la Vrdnik(Serbia) in perioada 28-31 august, s-a incheiat duminica dupa desfasurarea probei de sprint. Sportivii de la CSU Craiova au obtinut 4 medalii de aur si 5 de argint. Ionut Zinca in mare forma nu le-a lasat nicio speranta adversarilo


Orientare: Aur si argint pentru CSU Craiova la Campionatul Sud Est European

28.08.2014
Orientare: Aur si argint pentru CSU Craiova la Campionatul Sud Est European

Campionatul Sud Est European de Orientare care se desfasoara in acest an in Serbia a inceput ieri cu proba de lunga distanta. Dupa ce sambata a castigat titlul de campion national la atletism in proba de aleregare montana Ionut Zinca a alergat din nou foarte bine pe cei 11 km cu 590m diferenta de nivel si 20 de posturi de control si a obtinut detasat cel mai bun timp din concurs intand in posesia titlului de campion sud est european. La juniori( 5200m/390m dn/9PC )George Minoiu a fost foarte aproape si el de medalia de aur dar doua mici greseli l-au facut sa piarda timp prin alergarea unor distante in plus si sa obtina medalia de argint.


Orientare: CSU Craiova pe primul loc la Danube Cup

27.08.2014
Orientare: CSU Craiova pe primul loc la Danube Cup

Sportivii de la CSU Craiova au participat in perioada 23-26 august la competitia internationala de orientare "Danube Cup" desfasurata in zona Novi Sad - Vrdnik(Serbia). Zonele deluroase de concurs si traseele cu lungimi intre 4 si 10 km la seniori si diferente de nivel de pana la 560 m nu au surprins sportivii nostirii care au avut comportari bune si au reusit sa obtina locurile I la categoriile la care au participat.


Sportivul de la CSU Craiova, Ionut Zinca isi pastreaza suprematia - aur la CN de Alergare Montana

26.08.2014
Sportivul de la CSU Craiova, Ionut Zinca isi pastreaza suprematia - aur la CN de Alergare Montana

La doar 3 zile de la intoarcerea din SUA, dupa ce a schimbat de doua ori fusul orar in doua saptamani ,,zburand" din Romania in America si inapoi, Ionut Zinca a alergat sambata 23 august la Vatra Dornei in Campionatul National de Alergare Montana organizat de Federatia Romana de Atletism. Am avut ceva emotii ca aceasta calatorie peste ocean ii poate crea un handicap in acesata cursa in sensul ca oboseala sa nu-i scada sansele la medalia de aur.


ORIENTARE:8 medalii de aur, 3 de argint si doua de bronz obtinute in Serbia

21.07.2014
ORIENTARE:8 medalii de aur, 3 de argint si doua de bronz obtinute in Serbia

In perioada 15-20 iulie la Kopaonik (Serbia) s-a desfasurat competitia internationala de orientare ,,World Ranking Events" Kopaonik Open 2014 si Cupa Raska(,,night orienteering"). Zonale de concurs, situate la altitudini cuprinse intre 1300 si 1700 m fiind aglomerate cu stanci si detalii de relief au solicitat din plin sportivii care s-au aliniat la start, atat din punct de vedere fizic cat si tehnic.


Atletism si Orientare. Rezultate bune la nivel de seniori

20.07.2014
Atletism si Orientare. Rezultate bune la nivel de seniori

In saptamana trecuta Ionut Zinca a facut un tur de forta alergand in doua competitii de mare importanta:campionatul mondial de orientare si campionatul european de atletism - proba de alergare montana.

In 9 iulie el a alergat la Lavarone(Italia) in proba de lunga distanta a campionatului mondial de la orientare, proba ce a masurat aerian 16361 m cu o diferenta de nivel de 820 m si 33 posturi de control. Doua greseli minore l-au facut sa piarda timp pe prima treime a traseului si sa se claseze in final pe un onorant loc 12 cu timpul de 102 minute si 55 de secunde. Inaintea lui Ionut Zinca au sosit sportivi din 6 natiuni:Franta, Elvetia, Norvegia, Suedia, Austria si Bulgaria.


Orientare:Cupa Romaniei la senioare a fost castigata de Andra Anghel

20.07.2014
Orientare:Cupa Romaniei la senioare a fost castigata de Andra Anghel

Cluburile sportive TranSilva Cluj, CS Compass Cluj si Federatia Romana de Orientare au organizat saptamana trecuta, in padurile Straja si Casele Micesti din apropierea orasului Cluj Napoca, competitiile sportive de orientare Trofeul Transilvania, Cupa Compass si Cupa Romaniei.


ORIENTARE: CSU Craiova campioana nationa la stafeta atat la senioare cat si la seniori

17.06.2014
ORIENTARE: CSU Craiova campioana nationa la stafeta atat la senioare cat si la seniori

Federatia Romana de Orientare si CSM ,,VSK Csikszereda" Miercurea Ciuc au organizat la sfarsitul saptamanii trecute Campionatele Nationale de Orientare-proba de stafeta.Dupa ce in urma cu o luna sportivii sectiei de orientare de la CSU Craiova au obtinut titlul de campioni nationali pe echipe la tineret, senioare si seniori, acum la Miercurea Ciuc, au demonstrat inca o data ca sunt greu de invins castigand datasat probele de stafeta atat la senioare cat si la seniori. Au luat startul pe primul schimb Andreea Zinca si Ionut Zinca ambii predand stafeta din postura de lideri.


Cupa Universitatii Craiova la Orientare

26.05.2014
Cupa Universitatii Craiova la Orientare

Clubul Sportiv Universitatea Craiova in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport au organizat azi,26 mai 2014, in deschiderea programului Zilele Craiovei, Cupa Universitatii la Orientare. Pe o vreme splendida s-au prezentat la start peste 500 de elevi si studenti din Craiova. Atmosfera placuta a creat entuziasm in randurile multor participanti. Ne-au onorat cu prezenta la acesta competitie domnul decan al FEFS Craiova Dumitru Dragomir si domnul director al CSU Craiova Pavel Badea. Putem afirma ca toti cei prezenti au fost castigatori, dar totusi trebuie sa-i mentionam pe cei care s-au situat pe primele locuri in clasament :


I-am invins si pe turci...la Orientare. Am adaugat in palmares alte 12 medalii de aur.

11.09.2013
I-am invins si pe turci...la Orientare. Am adaugat in palmares alte 12 medalii de aur.

Dupa meciul de fotbal de aseara, pierdut de echipa Romaniei in fata Turciei (Romania -Turcia, 0-2) putem vorbi si de o victorie dar la ...Orientare.

In ultimele zile ale Festivalului International de Orientare de la Ramnicu Valcea sportivii de la CS Universitatea Craiova ne-au bucurat cu prestatiile lor si au demonstrat ca merita respectul nostru. Ei au adaugat in palmaresul clubului alte 12 medalii de aur, 3 de argint si doua de bronz.


Orientare:16 medalii obtinute in ziua de aniversare a clubului

06.09.2013
Orientare:16 medalii obtinute in ziua de aniversare a clubului

Sportivii sectiei de orientare participa in aceste zile la o suita de competitii care cuprind:Grand Prix Romania, Campionatele Sud Est Europene, Cupa Tarilor Latine si Campionatele Nationale. Sunt prezenti peste 560 de sportivi care reprezinta 118 cluburi din 18 tari.Ieri a avut loc proba de sprint si in aceasta zi aniversara a clubului, sportivii nostrii au obtinut 8 medalii de aur, 5 de argint si doua de bronz.In campionatul Sud Est European Veronica Minoiu si Daniel Barkasz au castigat proba, respectiv medaliile de aur la senioare, seniori. La tineret Andra Anghel a obtinut medalia de argint si Alexandru Blejdea medalia de bronz.


Saptamana de vis pentru sectia de Orientare

11.08.2013
Saptamana de vis pentru sectia de Orientare

Sportivii sectiei de Orientare din cadrul CSU Craiova au avut o saptamana de vis prin prisma rezultatelor obtinute.In 3 august la Szkalrska Poreba-Polonia - Ionut Zinca a obinut medalia de bronz la Capionatele Mondiale de Alergare Montana iar in 5 august la Sestriere -Italia, Veronica Minoiu a obtinut medalia de aur in proba de sprint la Campionatele Mondiale Masters.Ieri 10 august, la Claviere/Monte della Luna-Italia, la peste 2000 m altitudine Veronica Minoiu a alergat din nou foarte bine in proba de lunga distanta -W40, si a obtinut medalia de bronz la Campionatele Mondiale Masters si in acelasi timp World Masters Games. Tot ieri, la Vatra Dornei Ionut Zinca a alergat la Campionatele Nationale de Alergare Montana si a obtinut titlul de campion national.


PROGRAM COMPETITIONAL

PROGRAM COMPETITIONAL

PROGRAM